Tarieven en vergoedingen

Afhankelijk van je (aanvullende) zorgverzekering komen consulten in aanmerking voor een vergoeding. Controleer goed je polisvoorwaarden of neem contact op met je zorgverzekeraar om zeker te weten dat jij in aanmerking komt voor vergoedingen. Lees verder voor welke vergoeding je in aanmerking komt.

Wanneer je aanvullend bent verzekerd, kun je al snel € 40,- per consult vergoed krijgen tot een maximum van € 200,- per jaar. Wanneer je een hogere aanvullende verzekering hebt, kan het bedrag per jaar oplopen! Dat betekent dat je voor een behandeling de consulten vergoed kan krijgen. Behalve de onderzoeken (zoals ontlasting, bloed of hormonen etc.) zelf.

Tarieven 2024:

  • Intakeconsult (60 – 75 min.) € 79,-
  • Consult (60 – 75 min.) € 79,-
  • Consult (30 – 45 min.) € 56,25
  • Ontlastingsonderzoek € 377,-* (excl. consult- en uitwerkingskosten)
  • Speeksel hormonen onderzoek vanaf € 56,10* (excl. consult- en uitwerkingskosten)
  • Bloed intolerantie onderzoek vanaf € 99,37* (hierbij worden specifieke voedingsmiddelen voor bepaalde gevoeligheid gescreend) (excl. consult- en uitwerkingskosten)

*NB: naast de kosten voor het uitvoeren van het laboratoriumonderzoek, worden er nog extra kosten toegevoegd voor het uitwerkingen en interpreteren van de testresultaten. Kosten voor de uitwerkingen en interpreteren van de testresultaten zitten op € 56,25.

Vergoedingen 2024

Je wil natuurlijk weten of je voor een vergoeding aanmerking komt én voor welke. Er is géén verwijzing nodig van de specialist of huisarts.

Beroepsvereniging

Als orthomoleculair therapeut ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG). MBOG is een beroeps- en belangenvereniging in de orthomoleculaire geneeskunde en is een door zorgverzekeraars erkende beroepsvereniging. Door lid te zijn en te blijven ben ik verplicht te voldoen aan kwaliteitseisen waarbij opleidingen, jaarlijkse intervisies, scholingen etc. bij horen.

 

        

Menu