Makkelijke pompoensoep met wortel en paprika

Soep maken is een gemakkelijke manier om veel (verschillende) groenten binnen te krijgen. Waar je ook nog eens eindeloos mee kan variëren! Soep is heerlijk als lunch, voorgerecht, diner maar ook een heerlijk zondagsmaaltje als je het mij vraagt.

Deze pompoensoep is heel gemakkelijk om te maken en ook nog eens koemelk/lactose vrij!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • ½ pompoen of voorgesneden (diepvries) pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wortel/winterpeen
  • 1 (zoete) paprika
  • Peper/zout
  • Olijfolie/kokosolie
  • Eventueel: kurkumakruiden, paprikakruiden en bouillonblokje

Bereiding:

  • Halveer de pompoen en verwijder de draden en zaden in de binnenkant van de pompoen. Snijd een halve pompoen vervolgens in stukjes van ongeveer 2x2cm. Je kan eventueel de pompoen ook schillen.
  • Snijd de (zoete) paprika in stukjes en snijd de wortel/winterpeen in kleine plakken.
  • Snipper vervolgens de ui en snijd de twee knoflook teentjes fijn.
  • Neem een pan op het vuur en laat deze warm worden met wat olijfolie of kokosolie.
  • Voeg de ui, knoflook, pompoen, (zoete) paprika en wortel/winterpeen toe en bak deze voor 5 min op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat je regelmatig even roert.
  • Voeg peper, zout en eventueel het bouillonblokje toe (en de eventuele overige kruiden voor een extra bite).
  • Voeg ruim water toe en breng het aan de kook.
  • Laat vervolgens de soep 20 minuten op een laag vuur zachtjes doorkoken tot de pompoen zacht is geworden.
  • Pureer de soep met een staafmixer en verdeel de soep over vier kommen. Of bewaar een deel in de vriezer.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu