Herken je dat, een (terugkerende) blaasontsteking maar je liever geen antibiotica voor wilt gebruiken?

 

Dat snap ik helemaal! Antibiotica kan namelijk zorgen voor resistentie, halen ook de goede bacteriën weg én kan ook nog eens zorgen voor nare bijwerkingen zoals diarree. Wanneer je dit liever op een natuurlijke manier wilt aanpakken… hoe en wat je dit kan doen, ga ik je vertellen!

Tekenen van een blaasontsteking zijn:

– vaak aandrang om te plassen
branderig gevoel bij het plassen
buikpijn
troebele urine met een onaangename geur
bloed bij de urine

Risicofactoren:

 

Wanneer je weinig water drinkt, in de menopauze (overgang) zit, zwanger bent, diabetes hebt, slechte lichamelijke hygiëne, een disbalans in de darmen of na vrijen kun je mee kans hebben op een (terugkerende) blaasontsteking.

Behandelingen:

zorgen voor betere lichamelijke hygiëne!
verhoog je dagelijkse vochtinname – drink meer water. Gember om gember thee helpt hierbij ook!
zorg ervoor dat je regelmatig plast en ook goed uitplast. Neem hiervoor de tijd! (Voor alle zwangeren, belangrijk! Neem echt je tijd)
verhoog je vaginale bacteriën (vooral de lactobacillus!) door vaginale probiotica te gebruiken. Lactobacillen zijn antibacterieel en zorgen voor aanhechting van de E.coli bacterie door een stof mucine te produceren.
 zorg voor een goede darmflora. Neem veel groenten, fruit, voldoende eiwitten en vetten. Neem eventueel pre-en/of probiotica om dit te verbeteren.
En als laatste, mijn redmiddel tijdens mijn zwangerschap, een wondermiddel:

 

– ?-???????! D-Mannose bevat essentiële genezende suikers en is wel 50 keer sterker dan Cranberry. Het hecht zich aan de E.Coli bacterie (wat de blaasontsteking veroorzaakt) en wordt niet door het lichaam opgenomen maar wordt gefilterd door de nieren en wordt zo uitgeplast. Het is een natuurlijk supplement, gaat blaasontsteking tegen en behoudt de darmflora! Kan zelfs als onderhoud genomen worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu