Omega 3

Essentieel voor een goede gezondheid!

Vetzuren zoals omega 3, 6 en 9 zijn essentiële onverzadigde vetzuren, het lichaam kan ze niet zelf aanmaken en zijn onmisbaar voor je lichaam. Je lichaam zet vetzuren om in stoffen die een rol spelen bij hormonen, immuunsysteem en verschillende communicatiesystemen. Voorbeelden van vetzuren zijn omega 3 en omega 6. Onze voeding bevat voldoende omega 6 (uit vlees, plantaardige oliën en vetten – deze werken ontstekingsbevorderend) en minder omega 3 (uit lijnzaadolie, vette vis, algen -deze werken ontstekingsremmend) terwijl deze juist zo belangrijk zijn.

Klachten bij een tekort aan omega 3:

Vermoeidheid

Concentratieproblemen

Stemmingswisselingen of depressie

Huidproblemen zoals acne

Slaapproblemen

Hersenmist (brainfog)

Allergieën

Insulineresistentie

Menstruatieklachten

PCOS

Omega 3 is goed voor

Een goede opname van voedingsstoffen en de ontgifting
Een goede werking van het immuunsysteem
Een goede stemming
Een evenwichtige hormoonbalans
Een hoge stressbestendigheid
Een mooiere huid en haar.
DHA draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen. Het gunstige
effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg.
DHA draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA samen.
EPA en DHA dragen bij tot een normale werking van het hart. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA samen

Waarom 6 maanden?

Ik gebruik zelf én adviseer mijn cliënten om deze visolie van Eqology te gebruiken. Dit is een visolie in die je in abbonementsvorm afneemt voor minimaal 6 maanden. De rode bloedcellen in je lichaam hebben een levensduur van ongeveer 120 dagen. Voordat je rode bloedcellen de omega 3-vetzuren hebben opgenomen gaan daar dus zo’n 5 maanden overheen. Een of twee maanden visolie slikken heeft daarom geen zin. Dit verklaart ook waarom de effecten van omega-3 niet binnen een dag voelbaar zijn. Deze visolie gaat voor kwaliteit. Je cellen hebben namelijk de tijd nodig om de omega 3-vetzuren EPA en DHA op te nemen.
Dit is de reden dat deze visolie de omega-3 olie in een abonnementsvorm van 6 maanden levert. Je krijgt iedere maand je visolie thuisgestuurd.

Meten is weten!

Ik ben een voorstander van meten is weten! Aangezien je op deze manier erachter komt hoe de status is in jouw lichaam. Zo is het ook mogelijk om anoniem de verhouding omega-3 en omega-6 in je bloed te testen. Deze test doe je bij de start – de 0-meting en krijg je van mij gratis. Bij 5 maanden wordt deze test nog een keer anoniem uitgevoerd.

Bestel hier jouw pakket

  Welk pakket?

  Smaak

  Ik ben Nataly Zijlstra – orthomoleculair darm- en hormoontherapeut

  Mijn passie is het ondersteunen van cliënten bij gezondheidsklachten zoals darmklachten. Dat hier verschillende oorzaken voor kunnen zijn, weet ik uit eigen ervaring. Ik kamde zelf ook altijd met darmklachten, kreeg de diagnose PDS door de huisarts en kreeg het advies om meer kiwi’s te eten. Mijn buikpijn en opgeblazen buik bleef. Door mijn eigen ervaringen en jarenlange cliëntenbegeleiding, help ik jou graag om ook van jouw darmklachten af te komen!

  “Ik kreeg de diagnose PDS van de huisarts en moest meer kiwi’s gaan eten. Mijn buikpijn en opgeblazen buik bleef. De échte oorzaak bleef uit!”

  Dit zegt zij over werken met Nataly:

  Door mijn chronische darmaandoening had ik elke dag bloed bij mijn ontlasting. Door onderzoek weet ik nu wat de oorzaak hiervan is. Als ik strikt met de voeding ben gaat het goed. De ontsteking zit er nog, maar er valt beter mee te leven.

  Blogs

  Menu